Mijn tips voor als je het lastig vindt om te kiezen welke kleding je wilt dragen tijdens de shoot.

Kledingtips

Ik weet dat het soms lastig kan zijn om kleding uit te kiezen voor op de foto. Daarom heb ik tips samengesteld die jullie kunnen helpen bij het kiezen van een outfit. Het zijn tips en geen regels, dus niks moet.

Jullie kunnen, als jullie dat fijn vinden, van te voren een aantal foto’s toe sturen van de verschillende outfit opties en dan kiezen we samen een outfit die het beste past bij de locatie waar we de foto’s gaan maken. Afhankelijk van de locatie en de omkleedmogelijkheid zou het ook mogelijk zijn om verschillende opties mee te nemen en daar te kiezen en eventueel nog outfits te wisselen.

Kleuren

Kies kleuren die passen bij de omgeving en de ander

Mijn grootste tip is om te kiezen voor neutrale kleuren en aardetinten die passen bij de omgeving waar we de foto’s gaan maken. Neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs en aardetinten zoals alle bruintinten, maar ook mosterd geel, donkergroen, donkeroranje, roestbruin en bruinrood.

Kleuren die je beter kunt vermijden zijn felle, fluoriserende en kleuren die te veel opvallen en afleiden. Ook kun je het beste fel roze, fel oranje en fel rood vermijden, omdat het ervoor kan zorgen dat het reflecteert op je gezicht en je huidskleur daardoor roze of oranje kan lijken op de foto.

Beweging

Kies kleding die lekker zit en waar je je goed in kunt bewegen. Kleding waarvan je niet de hele tijd hoeft te denken of het wel goed en netjes zit. Wat erg mooi kan zijn en waar ik gek op ben is kleding of accessoires die beweging laten zien op de foto door de wind zoals bijvoorbeeld wijde mouwen, een jurk of rok. 

Patronen

Probeer om grote en te drukke patronen te vermijden. Hoe kleiner en subtieler het patroon hoe beter. Kleding met een klein en subtiel patroon of een geruite blouse kunnen juist weer erg leuk zijn. Verder probeer ik altijd te veel patronen bij elkaar te vermijden.

Accessoires

Het is ook altijd erg leuk om leuke accessoires mee te nemen zoals hoeden en sieraden. Een horloge zou ik wel af doen tijdens de shoot.

Props

Als leuke toevoeging

Soms kan het gebruik van props op een aantal foto’s erg leuk zijn. Props zoals bijvoorbeeld een picknick setting, motor, hond, deken, auto, kampvuur, boeket etc.

Als jullie props mee willen nemen of gebruiken, laat het me weten en dan bedenken we een leuke manier om deze te gebruiken in de foto’s.

Haar en make-up

Mijn advies over haar en make-up is, doe vooral wat jou het beste gevoel geeft. Make-up is niet perce nodig. Als je bijvoorbeeld net zoals ik nooit zoveel make-up draagt dan zou ik dat voor de foto’s ook niet doen. Het belangrijkste vind ik dat je er op de foto’s uitziet zoals je echt bent.

Als jullie nog vragen hebben of even wil overleggen dan mag je me altijd een paar foto’s sturen van wat je in gedachte hebt. We kunnen ook samen een Pinterest board maken als je dat leuk vindt. Kies in ieder geval altijd een outfit waar je je fijn en jezelf in voelt!